Hvordan Brygger Man Mjød?
Skal du prøve at brygge dit eget mjød, så skal du starte helt fra bunden med at finde noget honning. Det er ikke bare honningen, du kan finde på hylden i supermarkedet, nej, vi snakker honning af en høj kvalitet.
Honning er nemlig hele fundamentet af mjød, da den er med til at give smagen og afhængigt af, hvilke blomster bierne har brugt, så kommer mjøden og honningen også til at smage derefter. Vælg derfor altid honning fra din egen stade eller din lokale.
En basis-mjød er brygget på honning, gær og vand og kan efterfølgende tages i den ene eller anden retning, når det kommer til smag.
Herefter skal du anskaffe dig en brygspand, hvor du kan oprøre honningen i vand. Det kan hjælpe honningen, hvis du har gulvvarme, da den er med til at varme den op. Dog er det vigtigt at huske, at det er vandet, der skal i honningen og ikke omvendt.
I forhold til gær er der selvfølgelig også mange forskellige, da der også findes mange varianter, at ens mjød kan rettes hen imod. Gæren kan variere i smag, temperatur og alkohol. Derfor kan det være bedst at prøve sig frem og måske tage udgangspunkt i de øl, man plejer at drikke.
Det tager ca. 3-4 måneder at brygge sin egen mjød.
Her skal vi huske at takke: Perlen Odense, der har ydet support og har økonomisk finanseret tilstedeblivelsen af denne tekst. Så kig eventuelt på smykker hos Perlen Odense. Uden støtten fra Perlen Odense kunne denne tekst ikke lade sig gøre.