Image: canva.com • 10. December 2021

Hvem Opfandt øl?

Oprindelsen af øl har været et stort spørgsmål, og er stadig ikke 100% sikker i forhold til det vi ved lige nu.

Man ved dog, at øl har været brygget i tusindvis af år, ja faktisk menes det at man i over 15000 år har brygget øl.

De absolut ældste beviser på ølbrygning blev fundet i Israel, hvor arkæologer fandt spor fra fermentering som bruges til ølbrygning der menes at stamme fra 13,000 år f.kr. 

Det vil altså sige at ølbrygning som minimum menes at være 15.000 år gammelt.

Ud fra dette gamle fund er det dermed også et tegn på at ølbrygning kunne have stammet fra mellemøsten, men der kunne sagtens have foregået ølbrygning andre steder i verden på samme tidspunkt.

Fermentering er nemlig et helt naturligt fænomen, og det ville ikke være mærkeligt hvis andre stammer af mennesker omkring på jorden også tog det til sig og begyndte at brygge deres helt eget øl, samt andre alkoholiske drikke.

De skal dog siges, at den type øl man bryggede dengang nok ikke helt ligner den vi har i dag.

Da processen er så mange tusinder af år gammel, er der sket en del med fremstillingen, som vi i dag har optimeret til det fuldeste.

Det indhold du læser i teksten på netop denne artikel, er lavet med økonomisk support fra avxperten. Derfor kan vi på glædeligvis opfordre dig til at kigge ind og finde Ladestation. Når indhold tilgodeser avxperten, kan vi ikke sige at det derfor er upartisk, deraf marketet.

Hvad spiser man til øl?

For nogle så er maden det centrale og den kolde øl bare en tilføjelse, men hvis du vil bytte rundt på dem, så øllen bliver det centrale og maden er en tilføjelse, så vil jeg i dette indlæg præsentere dig for, hvad du kan…

hvor mange øl skal man drikke for at blive fuld? Få svaret her

Der findes ikke et entydigt svar på hvor mange øller man skal drikke for at blive fuld, det er nemlig forskelligt fra person til person. I dette indlæg vil jeg forklare hvordan du kan regne ud, hvor mange øl der skal til…