Image: Pixabay • 20. July 2021

Hvem Brygger Dansk Pilsner?

Hvis du nogensinde har gået på øljagt i Fakta eller Superbrugsen med en meget spinkel bankkonto, så har du uden tvivl prøvet at købe Dansk Pilsner. Dansk Pilsner er på mange måder den mest kendte og berygtede discount øl herhjemme, der oven i købet har været med i en sang. For mange unge mennesker øllen endda gået hen og blevet “kult”.

Hvem brygger Dansk Pilsner? Dansk Pilsner bliver bliver produceret af Harboe, og kan købes i butikker som Fakta, Super Brugsen og adskillige mindre kiosker og forretninger. Kan man ikke købe en Dansk Pilsner i den butik, du befinder dig i, så har de sikkert en anden Harboe klassiker, nemlig Harboe Pilsner. På den måde kan man for det meste finde en lækker pilsner fra Harboe, uanset hvor man befinder sig.

Harboe blev grundlagt helt tilbage i 1883 i Skelskør, nærmere bestemt af de tre forretningsmænd Jørgen Harboe, Adolph Harboe og Jørgen Lotz. Udover Dansk pilsner, så producerer Harboe også en lang række forskellige øl, læskedrikke og kendte Energidrikke som X-Ray og Hustler.

Harboe har stadig en stor del af deres produktion der, hvor den har lagt siden starten i 1883. I dag er det den mangeårige formand Bernd Griese, der står i spidsen for virksomheden sammen med Karina Harboe Laursen.

Artiklen er bragt og udgivet i samarbejde med Moodings. Moodings er kendt for at sælge f.eks: boligindretning. Tak for hjælpen! - uden jer ville det ikke kunne lade sig gøre.

Hvor stammer øl fra?

Øl er en af de mest ikoniske drikke, der findes på verdensplan. Alle ved, hvad en øl er og der findes et utal af varianter af den.Oprindeligt stammer øl fra Egypten og Mesopotamien for intet mindre end 10.000 år siden. D…

Hvor mange øl pr. person til fest?

Når man skal holde fest, så er der særligt en ting, der kan være svært at afgøre. Nemlig, hvor meget ens gæster drikker af de forskellige ting. I denne artikel vil vi tage et særligt kig på øl, og nærmere bestemt, hvor m…