Øl fra kontinenterne

I bund og grund kan det være svært at udpege en bestemt eller flere øl, der er den bedste et land har at byde på, da det hele kommer an på personlige præferencer. Nogle foretrækker ren humle, mens andre hellere vil drikke en øl med en sødlig frugtsmag, og nogle tredje hellere nyder krydret øl. Der gives i denne artikel et lille overblik over nogle af de øl, som man bør sætte på sin liste over genstande, man bør prøve, inden man dør.

Den første på listen er den amerikanske Good Morning, der er en imperial stout. Øllen, som stammer fra Massachusetts, er brygget på ahornsirup og er næsten kulsort, når den hældes op i glasset, og den cremede skum giver en dejlig smag af chokolade og ahornsirup.

Den næste på listen er den belgiske Cantillon Fou’ Foune, der er en lambisk øl. Ved at udsætte bryggen for kulde, opstår en spontan gæringsproces, der fremhæver smagen af abrikos i øllen.

Også i Californien har man talent for at brygge god øl, og herfra kan Sucaba varmt anbefales. Denne øl er brygget på byg og har en smuk mørk rubinfarve, når den hældes i glasset og er ganske stærk med sine 12,5 %.

Selvom man ofte associerer Sydamerika med vin, har de bestemt også talent for at brygge øl. Både Quilmes, som er en af de mest populære øl i Argentina, og den columbianske Cerveza El Aguila blev oprindeligt brygget af tyske immigranter, og de stolte traditioner føres stadig videre den dag i dag.

I Asien står Angkor Beer ud som en af de bedste denne verdensdel har at byde på. Angkor BeerBryggen, der hører hjemme i Cambodia, er blevet produceret siden 60’erne og er bredt tilgængelig til en rimelig penge. Mennesker, som har smagt netop denne øl har ofte omtalt den som værende himmelsk, og hver eneste dråbe bringer en i ekstatisk eufori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *