Kvalitet fra Tyskland

Det er svært for næsten ikke at sige umuligt, ikke at komme til at tænke på Bayern og Oktoberfest, når man hører tysk og øl i en og samme sætning. Tanken er da heller ikke helt ved siden af, da Tyskland primært er kendt for deres pilsnere og lagere, men der er bestemt ikke ukampdygtige, når det kommer til levering af de lidt stærkere klasser. Der tages et kig på noget af det bedste, som Tyskland har at byde på.

I lager klassen er Pott’s Landbier en af de absolut bedste, ikke kun i Tyskland, men ligeledes i verden. Øllen, der har en alkoholprocent på 4,8 har en fantastisk flot ravfarvet kulør med en jordlig og maltet aroma. Den er en lille smule sød og let i fylde og kan derfor let indtages af de fleste, der godt kan lide lagerøl. I samme kategori er det bestemt også værd at udsætte sine smagsløg for Beck’s Amber Lager. Denne øl minder om Pott’s Landbier, men er en smule stærkere med sine 5,7%.

Det kan være svært at forestille sig, men Tyskland er også leveringsdygtige i en utrolig lækker stout, hvilket er Lemke Imperial Stout. Den vandt i 2015 guldmedaljen ved World Beer Awards for bedste øl i kategorien for stout og portere. Øllen er helt særlig, da den bliver brygget på både pilsner og münchner, og den gærer typisk i henved seks måneder inden den bliver tappet og hældt på flaske. Dermed opnår øllen den nærmest midnatssorte kulør.

Den sidste øl, dSchnitzlbaumers Schnitzei Weisseer sættes fokus på, er Schnitzlbaumers Schnitzei Weisse, der er en hvedeøl, men med en stærk frugtagtig smag. Bryggeriet, der den dag i dag stadig er privatejet, er beliggende i Traunstein i den sydøstlige del af Bayern, brygger denne øl efter stolte bayerske traditioner, der er med til at sikre, at den er utrolig frisk og velsmagende.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *