Import af specialøl

Hvor specialøl igennem årtier har været meget populære hos mange af Danmarks eutopæiske naboer, har Danmark frem til 80’erne altid været kendt som et land, som udelukkende holdt sig til pilsneren. Import af øl på det tidspunkt var næsten uhørt, og faktisk tappede de danske bryggerier så meget øl, at Danmark havde et ganske stort marked, når det kom til eksport af øl.

Efterhånden som danskerne så småt fik øjnene op for t
yper af øl end pilsner, begyndte flere og flere nationale bryghuse at forsøge sig med specialøl. På det tidspunkt var det stadig kun en lille markedsandel i Danmark, som havde interessen, så mange måtte give op, men nogle enkelte holdt i og forsøgte konstant at forbedre deres specialøl i håbet om, at gode rygter ville begynde at sprede sig.

I dag har specialøl vundet en ganske stor markedsandel i Danmark, import beerhvilket nok hovedsagligt skyldes deres internationale succes, men i takt med at mange danskere nu glædeligt køber disse, har de også ønsket et endnu større udvalg. Derfor er mange kæder begyndt at importere øl fra udlandet for at kunne følge med den efterhånden større efterspørgsel.

Hvis man kigger de historiske tal igennem, kan man se at tilbage i 2004, stod specialøl og import af udenlandske øl for knap 3 % af hele markedet og kun 0,75 % var import. Men stille og roligt er markedet blevet større og større, og 10 år senere er billedet et helt andet. Specialøl og import sad i 2013 på hele 13,7 % af markedet. Det er ganske vidst fortsat kun en lille del, men når man tænker på, hvor mange forskellige typer af øl, som findes, og hvor hurtigt andelen er steget. Man må derfor sige, at der er tale om et ganske pænt resultat. Alene fra 2012 og til 2013 oplevede disse øl en imponerende fremgang på knap 30 %.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *