I Danmark kan man godt lide øl

Overskriften siger det hele. Øl er nu en gang en dejlig drik, og eftersom øl og dets historie strækker sig over de sidste mange tusinde år, må der være noget om snakken, da det er ikke kun et fåtal, der er af denne opfattelse.

Ved sociale samlinger er det ikke kun vin, der er populært, da øl i lange baner ligeledes bliver nydt. Selv efter e
ndt arbejdsdag, benytter mange sig af muligheden til at indtage et par genstande sammen med gode kollegaer.

Inden for de senere år er det blevet særligt populært, at man samler en grupper mennesker og afholder ølsmagning, og det er ikke kun i det private liv, at dette foregår. Ofte finder man nemlig foreninger, som afholder arrangementer, hvor man kan deltage mod betaling af et mindre gebyr.
En typisk ølsmagning foregår, ved at man starter med de lette øl, som for eksempel pilsnere. Derefter kan man bevæge sig over i ale afdelingen og afslutter måske med stout øl. Da der findes et hav af forskellige typer øl, er ovenstående naturligvis blot et eksempel.

Når de danske traditionelØlle påske- og julefrokoster finder sted, er det også næsten altid en garanti for, at der udover snapsen også bliver disket op med lækre øl, som er brygget specielt til lejligheden.

På denne blog vil man forsøge at give et indblik i øllets historie og naturligvis også danskbryggede øl, der desuden vinder popularitet uden for de danske grænser. Der tages et kig på navnligt Belgien og Tyskland, samt andre interessante europæiske bryggerier. Sidst men ikke mindst, går turen verden rundt, hvor der tages et kig på nogle af de allermest populære øl på verdensplan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *