De europæiske mastodonter

Europæiske lande har brygget øl over flere tusinde år og har virkelig mestret denne kunst, som det er at brygge en velsmagende øl. Der tages her et kig på nogle af de byer i Europa, som har haft stor betydning for øllets evolution.

==Dublin==
Irlands hovedstad er primært kendt for Guinness. Den første øl blev brygget for mere end 250 år siden og med en lejekontrakt på 9999 år, er der rigeligt med tid til at få brygget mere. Guinness koncernen, der i dag ejes af Diageo, er i konstant udvikling og introducerer jævnligt nye øl.

==Prag==
Tjekkiet er kendt over hele verden som en af de absolut bedste producenter af øl. Det er også nødvendigt, da tørsten i landet er stor. Faktisk er tjekkerne de personer, der drikker mest øl med et årligt gennemsnit på 156 liter per indbygger. Budvar og Pilsner Urquell er de mest kendte mærker fra landet, hvis stolte brygge traditioner strækker sig tilbage til det 17 århundrede.

==Brno==
Tjekkiets næststørste by hBrno Pegasar ganske vidst kun 3 bryggerier, men til gengæld leverer de også øl i verdensklasse. Et af dem er Pegas, hvor produktionen foregår lige foran besøgende, og man kan følge med i hele processen. Derudover kan byen prale af deres Starobrno, der er en sødlig mørk øl, der er populær over det meste af landet.

==München==
Nøjagtig som Yin og Yang hører sammen, er det samme tilfældet for øl og München. Oktoberfesten er naturligt nok det mest kendte varemærke, men der arrangeres ølsmagninger hos de forskellige bryghuse hele året rundt.

==Brügge==
Belgien producerer på trods af landets lille størrelse mere end 350 forskellige typer af øl, der er fordelt på omkring 120 bryggerier. Brügge og de omkringliggende områder er blevet særligt kendte for deres lambiske øl, hvilket vil sige, at øllen er spontangæret. Måden det fungerer på er, at man ikke benytter den traditionelle gærkultur, men udsætter bryggen for kold luft, og hvor der opstår den spontane gæringsproces.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *